onsdag 30 juli 2008

kattliv på stenklev

det är inte bara vi som tycker att det är jobbigt med värme. våra katter morgan och majken är tämligen trötta på värmen och envisas med att dricka vatten ur "vattenhålet" i trädgården - en zinkbalja med strandiris och en näckros - fastän jag serverar friskt vatten i vattenskålen varje dag. men det ska liksom bara vara så att man som katt ska hänga över kanten till baljan och lapa ur det stillastående vattnet...



i flera dagar har jag försökt att fota majken när hon är som allra gulligast - men på något sätt är det som att hon vet att hon ska se snygg ut när jag tar bilden och just därför vägrar hon sitta still eller anlägger värsta dum-minen. vilket gör att jag alltid försöker att skynda mig eller ta foton "i smyg". morgan däremot poserar snyggt och tycks gilla när kameran kommer fram. jag kan därmed med lätthet konstatera att det i vårt fotoinnehav förekommer få fina bilder på majken, men desto fler på morgan - orättvist men sant!

(jag antar att jag inte behöver förklara att det är majken på den övre bilden och morgan på den nedre...)

TisdagsTema: HOPP

ingen bra bild, men man tager vad man haver.

veckans TisdagsTema är HOPP. eftersom vi går och väntar på att bli föräldrar så har jag fotat min mage. bilden får symbolisera det hopp vi hyser om att bäbisen föds frisk och att allt går bra.


måndag 28 juli 2008

badskor

...är en väldigt fiffig lösning.

eftersom jag inte är en rotäkta västkustbo så har jag alltid tyckt att det är lite knepigt att komma i och (framför allt) ur vattnet när man badar ute vid klipporna. inte blir det bättre av att jag numera påminner om och beter mig mer som en gråsäl än en sjöjungfru med min 7-månadersmage... så idag gjorde jag slag i sak och införskaffade mig ett par badskor - tillverkade av neopren med en gummisula som påminner om undersidan av en sjöstjärna är de mycket praktiska! skorna invigdes redan ikväll - en av sommarens vackraste kvällar!!!

annars måste jag säga att mina stackars fötter är ganska varma och trötta - peppar, peppar så har jag inte samlat på mig något vatten ännu. antar att jag får vara tacksam för varje dag som går. för att vara lite snäll mot fötterna köpte jag mig även ett par crocs - inte speciellt snygga, men gud va sköna! nu får O äntligen ha sina ifred...

tisdag 22 juli 2008

sol och... stickning?

idag har det varit alldeles underbart väder i bohuslän - med andra ord: sol, hyfsat varmt och så gott som vindstilla - bingo!

började dagen med att vakna vid halv sju - superkissnödig och hungrig som en varg - det är inte alltid jätteskoj att vara på smällen... efter det gick det bara inte att somna om även om vi gick och la oss vid halv två och jag egentligen skulle kunna tänka mig åtminstone en timmes sömn till.

sedan en tur till barnmorskan. allt såg bra ut utom blodvärdena (no surprise!) - fick bannor och order om att äta mer folsyra och vara mer noggrann med järntabletterna... *suck*

på vårdcentralen träffade jag konstigt nog på min gamla chef, susanne, från "den gamla goda tiden" då jag jobbade på ett konsultföretag i gbg. det var typ tre år sen sist vi sågs! hon har sommarhus här, men jag hade knappast förväntat mig att se henne kl 9.30 en tisdag i ett väntrum på "min" vårdcentral!

hem igen för att packa väskan och dra till favvobadstället, *piiiiiiiiiip* ( som om jag skulle avslöja det här?!). men leta efter den här skylten så kanske ni hittar!




som ni ser på bilden så är alla väsentliga prylar med - snus (dock inte mitt), pocketbok, en flaska vatten, en kylväska och... nytt för i år: stickningen!
summa sumarum: en helt ok dag, med andra ord!

TisdagsTema: TRO

veckans TisdagsTema var lite knepigt tycker jag.

har valt den här bilden tagen i grövelsjöfjällen där min sambo O fiskar envetet i en fjällsjö en tidig morgon i juli.

dels symboliserar den min tro - att naturen erbjuder ro för själen bara genom att vara. dels symboliserar den O's oövervinnliga tro på att den här gången nappar det... en uthållighet jag inte kan låta bli att beundras av!! (och den här gången nappade det som f-n...)


måndag 21 juli 2008

en tur till uddevalla

O och jag åkte till uddevalla idag för att kolla in strandpromenaden och det nya bryggdäcket (jag vet, det har funnits där ett bra tag nu men vi har bara inte tagit oss tid att åka och kolla...). blev positivt överraskade av promenaden som faktiskt inte var så dum, men det vore ju hemskt att erkänna så vi gick naturligtvis och kommenterade utförandet bara för att liksom...




käkade lunch på badrestaurangen i gustafsberg och helt plötsligt kändes det nästan som att vara tillbaka i någon pittoresk stockholms-miljö, typ djurgården - mycket trevligt!!




sedan en tur in till stan för att shoppa stickgarn. valet föll på ullgarn i två gröna nyanser. ska bli en randig tröja till bäbisen. eftersom det var ett tag sedan jag stickade så har jag börjat på 12-månaders(!!!)mönstret, vem vet hur lång tid det tar för mig att bli klar?! (först hade jag tänkt sticka till en 9-månaders, men mamma påpekade lite försynt att mitt i sommaren kanske det blir lite vamt med ull på bäbisen - tänkte liksom inte på det... *fniss*




därefter en tur till en loppis eftersom jag var så himla loppissugen igår. hittade några prylar, men har inte hunnit fota dem ännu. lägger upp lite bilder en annan dag.

bästa låten just nu...

...sweet child of mine - guns n' roses!!!

en av de låtar som får mig att bli alldeles kär i precis vad som helst i min närhet just då (människa, pryl, bok, känsla etc) - man blir bara såååååååå glad!!!

söndag 20 juli 2008

trädgårdspynt

ända sedan vi var och besökte lillasyster i manchester förra våren så har jag gått och suktat efter en alldeles egen gargoyle eller gremlin att gömma i något hörn av trädgården. hittade alldeles nyss att sådana finns att köpa på postorder på Ulriksdals trädgårdar på Kivik - himla skit att vi inte hann dit när vi var där tidigare i våras...

i vanliga fall avskyr jag allt vad trädgårdsskulpturer heter - men ett eget monster vore bara för underbart!

vill ha, vill ha, vill ha!

loppissugen

idag är jag riktigt loppissugen - vilket troligtvis beror på det regntunga vädret. det är som gjort för att gå på loppis och rota bland gamla grejjor!

en snabb titt i tidningen och jag inser att jag helt enkelt får lägga mina loppisplaner på hatthyllan. favvo-loppisen har inte öppet idag och jag är lite för bekväm av mig för att åka flera mil för att gå på en någorlunda bra loppis... och att trängas med badgäster som är villiga att betala överpriser för vanliga loppisgrejjor kan jag vara utan!

nöjer mig däför med att lägga upp en bild på ett av de senaste "fynden". vilket i och för sig knappast kan räknas som ett fynd då det kostade tusen pix... (på tal om överpriser) men jag kunde bara inte låta bli det. hittade det på favvo-loppisen då vi var där och lämnade en gammal 50-talssoffa som "vi inte fick plats med" hemma längre. skulle bara ta en sväng och kolla in om det kommit något nytt och fick syn på det här underbara skåpet. i mycket gott skick, bara en liten nagg som saknas i fanéren på en av lådorna.

fick veta att det fanns en annan som också var intresserad... men jag tvekade då jag tyckte priset var lite väl högt (tyvärr är denna loppis inte prutbar - satt pris gäller och alla pengar går till barncancerfonden). samtidigt är den dystra sanningen att bra grejjor (framför allt bra 50- och 60-tal) försvinner fort - så man ska inte tro att man kan gå och fundera så värst länge.
nja, vi bestämde oss för att eftersom vi var där för att lämna en soffa som vi inte fick plats med kunde vi inte gärna komma hemdragandes med ett skåp istället...

vi åkte hem och jag grämde mig hela dagen. kunde helt enkelt inte släppa tankarna på skåpet så dagen därpå åkte jag tillbaka - och skåpet fanns kvar! betalade blixtfort och ringde till stackars O som fick komma och hämta mig, magen och skåpet - lyckan var enorm!!!

så här är det, mitt fina skåp - och ja, vi har fortfarande 1,5 år efter inflyttningsdagen ännu inte fått upp tavlorna på väggarna...



TisdagsTema: BLÅ

Veckans TisdagsTema är Blå.
En fisk i keramik att hänga på väggen som jag hittade på loppis!



TisdagsTema är ett kul sätt att få nya uppslag till fotandet - nytt fotouppdrag läggs ut tisdag varje vecka! Man måste ju bara prova!

lördag 19 juli 2008

med doft av... blöt katt!

ni vet hur det luktar om vantarna på vintern när de har blivit blöta av snö?! just nu luktar det så i mitt vardagsrum...

anledning: älsklings-morgan har varit ute i regnet och blivit blöt. och när man är en långhårig katt med dyngsur päls så luktar man - "obviously" - snöblöt vante!

glass glass glass

Ibland är det bra att bo i en turistinvaderad kustort. Framför allt när glass står högt i kurs en lördageftermiddag. en kort promenad och vips är man framme vid glass-mecka - där finns många sorter att välja på - serveras med fördel i bägare så att man slipper kladd. Smidigare än så kan det bara inte bli, glass-mecka är i stort sett ALLTID öppet och det är skönt att veta när glassbehovet sätter in.

Idag blev det lakrits och hallonsorbet.

fredag 18 juli 2008

familjens svarta får?

har tittat på systrarnas bloggar och konstaterar rätt snabbt att jag definitivt är familjens svarta får när det kommer till bloggar... Senast jag bloggade var för över ett halvår sedan. Inläggen då var väl knappast särskilt intressanta och bilderna föga inspirerande... Undrar som flundran om det beror på att mina systrar begåvats med speciella talanger som jag tyvärr gick bet på i min genuppsättning eller om jag helt enkelt är lat? (vilket i och för sig skulle kunna vara en defekt i genuppsättningen...)

Men nu ska här bakas andra bullar - lösningen på detta kallas föräldraledighet! Då kommer jag att ha all tid i världen att skriva poetiska inlägg och publicera fantastiska foton. Däremellan kommer jag att baka de godaste och nyttigaste surdegsbröd man kan tänka sig och sticka minst ett nytt plagg till mig eller Bäbisen i veckan...

Hoppet är det sista som lämnar människan har jag hört!

ny blogg - nytt försök!

vem vet, det kanske blir nåt mer uthålligt den här gången...